Uitgeverij / Jeugd
Menu

Jeugd

In 2002 maakte FC klap het allereerste Zappelin Doeboek, de honderdste is nu in zicht. Sindsdien bedient de uitgeverij de jongeren op hun wenken. Van doeboeken voor de allerkleinsten tot magazines, boeken en schoolagenda’s voor tieners, FC Klap spreekt hun taal: sick!

Extra feest in 10e Kidz MuseumGidz

De Kidz MuseumGidz viert feest, want FC Klap geeft, in samenwerking met de Museumvereniging deze zomer de tiende editie uit. En dat wordt gevierd met een nummer bomvol puzzels, toffe interviews, reportages en leuke spelletjes. En dat is nog niet alles, want deze wervende Gidz - die musea onder de jeugd populairder maakt - duikt ook met de lezer terug in de tijd. Via die handige tijdlijn-special kan de museumfan zijn of haar eigen geschiedenis én toekomst schetsen. Daarnaast deelt presentatrice Stephanie van Eer haar favoriete museum herinneringen en check je in de agenda welke exposities en tentoonstellingen binnenkort te zien zijn. Must-have? Musea-have!

Nick Jr. Doeboek

Kinderen hoeven niet langer te kiezen van welk idool ze het doeboek willen krijgen. In het dikke winterdoeboek van Nick Jr., vanaf 19 november in de winkels te koop, komen alle populaire karakters van de kinderzender samen. Ze spelen de hoofdrol in puzzels, knutsels, recepten en meer. Net als in de populaire programma’s op televisie staan ook in het dubbeldikke winterblad alle Nick Jr.-karakters, die kinderen zo goed van tv kennen, centraal. Van de hondjes van PAW Patrol tot de piloten van Top Wing. En van Dora tot Shimmer & Shine. Maar Nick Jr. - Slim Spelen biedt meer! Kriskras door het educatieve blad staan vijf pagina’s met tips voor ouders van Kim Kötter. Kim (125k volgers op Instagram en ambassadeur van de zender) heeft zelf twee kinderen en geeft advies over thema’s als vakantie, zwemmen en feestjes.

YouTube 100

De YouTube 100 geeft fans een unieke blik in de wereld van YouTubers. In het lekker vormgegeven boek is het fijn bladeren en snacken van de vele lijstjes, weetjes en eigenaardigheden van de 100 meest invloedrijke YouTubers van Nederland.

Van Roy naar Royalistiq

In Van Roy naar Royalistiq duikt de lezer in het leven van Royalistiq. Deze Fortnite-koning groeide in de slipstream van de populaire game uit tot een van Nederland grootste YouTubers. Het boek zoomt in op zijn jeugd (van voetballen met Justin Kluivert tot duizenden uren Call of Duty), staat stil bij de theatertour Royalistiq LIVE! en stopt bij dé hype van nu: Fortnite. Leer Roy door en door kennen via zijn eerste officiële boek en wordt verrast met Fortnite-tips & tricks voor beginners én pro’s, een Q&A met 100 vragen van fans, interviews met vrienden en familie en nog veel meer. Van Roy naar Royalistiq is vanaf nu te koop in Roys eigen webshop en ligt in de lente van 2019 in de fysieke boekwinkels.

Telekids Doeboek

In het Telekids Doeboek zijn alle herkenbare elementen van de toonaangevende kinderzender RTL Telekids opgenomen, inclusief bekende karakters, zoals Bobo, Ernst & Bobbie, K3, Juf Roos en Raak! De inhoud is Nederlands, educatief, onderhoudend en vooral leuk vermaak voor kids van 2 tot 6 jaar.

Nickelodeon Magazine

In Nickelodeon Magazine is de lezer de baas. Het blad wemelt van strips, puzzels, moppen en posters. Allemaal gekoppeld aan de populairste Nickelodeon helden: SpongeBob Squarepants, Henry Danger en De Broodschappers. En natuurlijk ontbreken ook de laatste nieuwtjes over games, muziek, films en de bekende tv-shows niet. Nickelodeon Magazine verschijnt zes keer per jaar.

MeisjeDjamila

Lezen saai? Niet met het interactieve zomerboek van één van Nederlands grootste vrouwelijke YouTubers MeisjeDjamila. Geen pagina’s vol tekst, maar het leven van Djamila vertaalt in spellen, puzzels, vakantietips, DIY-projecten en grappige fotoreportages. Djamila uploadt iedere woensdag, vrijdag en zaterdag een vrolijke video op haar kanaal MeisjeDjamila, meer dan 600.000 fans volgen haar.

OnneDi: Leuk of meuk?

De razend populaire videoster Onnedi (Dionne Slagter, meer dan 500.000 subs op YouTube) maakte samen met FC Klap het boek Leuk of Meuk? voor haar trouwe ‘Onne-familie’. In haar boek geeft ze, net als in haar weekvlog, een kijkje in haar hoofd en persoonlijke leven. En als extraatje krijgen haar fans er gratis custom made OnneDi-tattoos bij!

Zappsport agenda

Zappsport bestaat 15 jaar! Deze mijlpaal vieren we met een Zappsport schoolagenda 2017-2018. Zo kan hét sportprogramma voor kinderen van 10 tot en met 13 jaar moeiteloos mee in de rugzak. Wat krijg je als je anderhalf decennium Zappsport vertaalt naar een agenda? Zappsport- hoogtepunten, sportweetjes, -feitjes, -rijtjes en -tips en interviews met onder anderen: Dafne Schippers, Arjen Robben, Rico Verhoeven, Estavana Polman en Marlou van Rhijn.

VEED schoolagenda

Zij zijn de helden van nu: de YouTubers! Naast hun eigen kanaal, hebben ze ook een eigen schoolagenda. Dankzij de nauwe samenwerking met VEED heeft deze agenda een stoere YouTube-smoel. De vele extra’s zoals handige vlogtips, interessante weetjes en de beste schoolmoppen én pranks maken de agenda een must have voor iedereen die gek is van YouTube, vloggers en gamers.

Furtjuh

Geen voorwoord, maar furwoord – geen verslaving, maar furslaving – geen voorbeeld, maar furbeeld en geen verhalen, maar furhalen. FC Klap was een paar maanden een uigefurij. Samen met YouTuber Rutger Vink maakten we zijn boek Stay Furbulous. Het heeft dezelfde ingrediënten als zijn YouTube-kanaal, maar dan op papier. Halloi hé: 132 bladzijden feelgood met eenhoorns, chocoladerepen, Thomas, alpaca’s, glitters, #LEUKGENOEG, 20FURkitchen en marshmallows! Rutger doet een boekje open over zijn leven, maar daagt vooral zijn kijkers (lezers!) uit. Hij geeft ze een jaar de tijd om 75 challenges af te vinken. Mooi meegenomen: daar word je hartstikke vrolijk en blij (fuburlous) van!

VEED Magazine

YouTubers zijn de sterren van nu. FC Klap en VEED spelen daarop in met het tijdschrift VEED: een tv-gids 2.0. Het blad gidst de lezers door de wereld van YouTube, series en tv. VEED selecteert de leukste, gekste en meest opvallende content en presenteert die in aantrekkelijke vorm aan de lezers. En door de soepele samenwerking met VEED komt het blad elk nummer weer met de bekendste YouTubers op de proppen.

Doedel

Het Doedel Tekenboek voor jongens en meisjes van 5-9 jaar knipoogt opzichtig naar het populaire tv-programma op RTL Telekids. Kinderen leren stapsgewijs leuke tekeningen te maken. Superhelden, ballerina’s, dieren, auto’s, alles passeert de revue. Ontdek hoe gemakkelijk het is om iets moeilijks te tekenen!

Disciplines

Volwassenen
Vakbladen
Cover Personeelbeleid