Uitgeverij / Volwassenen
Menu

Volwassenen

Heb je even? Gianni Romme, Starmaker, GTST, Volle Maan, Liever Verliefd, Costa!, De Televisiejaren, Idols, Floris, Snowfever, Erik van der Hoff, Hans Kazàn, Govert de Roos, Nostalgienet, The Voice of Holland, 3FM, Top 2000, Boer zoekt Vrouw, Koffietijd, New York, De Ontsnapping, Famous Coffee, Dekselse Dames, John de Mol, Lieve Marianne, Tussen Kunst & Kitsch, Vincent Bijlo… Met onze voeten diep geworteld in Hilversum, weet de (media)wereld ons te vinden.

Help! Mijn kind zit op YouTube en Wat is daarop uw antwoord?

Inhoudelijk hebben de twee fonkelnieuwe boeken - Help! Mijn kind zit op YouTube, een verhelderende overlevingsgids voor ouders van Bas van Teylingen en Wat is daarop uw antwoord?, hilarische en ontroerende columns van trouwambtenaar Raymond Serré - niets met elkaar gemeen, behalve dat één en dezelfde uitgever ze recent lanceerde. FC Klap dus. Raymond Serré, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs), sloot dik duizend huwelijken, maar is van origine journalist. Tijdens de voorgesprekken met al die tortelduifjes stuitte Serré op zoveel bijzondere verhalen en sappige anekdotes dat vrienden zeiden: “Daar moet je een boek over schrijven.” Zo gezegd, zo gedaan.

Als vader van drie kinderen - die amper nog regulier tv kijken, maar non-stop op YouTube te vinden zijn - dook tv-regisseur Bas van Teylingen in die online wereld. Door zich zo onder te dompelen in die belevingswereld van kinderen, groeide Van Teylingen steeds meer uit tot autoriteit en schreef Help! Mijn kind zit op YouTube, een echte aanrader voor ouders die zich na het lezen veel beter in onderwerpen die kinderen interesseren kunnen verplaatsen.

50 jaar 3FM: van vrolijke puinhoop tot serious radio

Radio-dj en mediajournalist Arjan Snijders dook in een halve eeuw Hilversum 3, Radio 3, Radio 3FM en nu NPO 3FM. De pophistorie van Nederland is onlosmakelijk verbonden met de start van de nationale popzender in 1965. Met naast interviews met toonaangevende diskjockeys als Willem van Kooten, Felix Meurders, Frits Spits, Edwin Evers en Giel Beelen ook de opkomst van de commerciële concurrentie en de invloed van zenderkleuring en horizontale programmering. In deze popbijbel van bijna 500 pagina’s ook aandacht voor Serieus Request en curieuze programma’s uit 50 jaar 3FM.

Boer Jos: de dood of de gladiolen?

Boer Jos vond in 2009 zijn ware liefde Dycke via kijkcijferhit Boer zoekt Vrouw. FC Klap maakte een boek over de populaire akkerbouwer. Boer Jos vertelt in het boek openhartig over zijn jeugd, familie, (liefdes)leven en boerenbestaan. Al pratende komt hij erachter dat hij voor een belangrijke keuze in zijn leven staat: de dood of de gladiolen?

John de Mol

Voor de drievoudig Omroepman van het Jaar hoefde zo’n boek niet zo nodig, maar hij gaf wel zijn zegen aan ‘die jongens van FC Klap en de makers van Broadcast Magazine.’ Naar aanleiding van zijn zestigste verjaardag werden 60 mensen geïnterviewd. Familie, vrienden en (zaken)relaties uit binnen- en buitenland schetsen een treffend beeld van een gepassioneerd tv-maker.

Tussen Kunst & Kitsch

Niet meer weg te denken van de publieke televisie: Tussen Kunst & Kitsch. Dit kijkcijferkanon op NPO, ooit AVRO nu van AVROTROS, leent zich ook voor een fraaie vertaalslag in boekvorm. Of, zoals toenmalig gezicht van het programma, Nelleke van der Krogt, het succes van het programma verklaart: tussen de regels door leren mensen dingen over kunst en antiek die ze anders niet zouden leren.

De Veronica Tapes

Radio-dj Will Luikinga maakt het van dichtbij mee: de woelige tijden van zeezender Veronica, de zegetocht aan land en het onstuimige imago van seks, drugs & rock ’n roll. Het ging er ruig aan toe in Hillywood. Will Luikinga, jarenlang columnist van Veronica Magazine, neemt geen blad voor de mond. De prikkelende ondertitel van De Veronica Tapes luidt dan ook: meer dan de waarheid.

19 Golf & Genieten

De afwisseling tussen interviews, gevarieerde (reis)reportages en lichtvoetige informatie maakt van 19 een lekker lees- en kijkmagazine. De formule van golfglossy 19 rust op een fundament van 7 pijlers: reizen, culinair, mode, wonen, business, auto’s en gadgets. Alle artikelen passen bij doelstelling en doelgroep van de 19-formule: golf & genieten.

Bijlo Kijkt Door

BN’ers, politici, religie, zijn moeder, sjoemelpraktijken, oorlog, politiek, seks, Brexit, Grexit, Niksit, er is geen onderwerp dat de blinde Vincent Bijlo schuwt in zijn columns in het AD. Bijlo: “Nou, één ding schuw ik, stokpaardjes. Ik wil geen pavlovcolumnist zijn. Mijn columns moeten ook mij blijven verrassen. Zo kan het gebeuren dat ik een column over een zonsverduistering schrijf. Waarom ik? Omdat het tijdens zonsverduisteringen in Nederland altijd bewolkt is, daar zit de onderwereld achter.” FC Klap bracht de bundel Bijlo Kijkt Door met gniffelend genoegen uit.

Londen

De Olympische Spelen van Londen staan oranjegekleurde Hollanders voor eeuwig in het collectieve geheugen gebeiteld vanwege het legendarische commentaar bij die onmenselijke oefening aan de rekstok van Epke ‘The Flyinmg Dutchman’ Zonderland. In de speciale sportglossy die FC Klap met Niehe Media maakte in de aanloop naar de succesvolle Zomerspelen mooie dubbelinterviews met gouden kanshebbers. Toepasselijke titel van deze prijspakker? Londen!

Het Koffietijd Kookboek

Elke werkdag tussen 10 en 11 uur, terwijl presentatrices Quinty Trustfull, Loretta Schrijver en Pernille La Lau bekende en onbekende Nederlanders ontvangen, schotelt de charmante televisiekok Caspar Bürgi hen dagelijks tongstrelende gerechten voor. FC Klap bundelde de honderd lekkerste recepten uit het eerste én tweede seizoen van het RTL4-programma Koffietijd in het Koffietijd Kookboek.

Dekselse Dames

Al jaren vroegen kijkers om een verzamelboek van hun favoriete (kook)programma en aan die wens is voldaan. FC Klap is uitgever van het boek van dekselse dames Charlotte en Doortje. Naast de bijzondere gerechten uit het televisieprogramma geven zij ook veel schoonmaaktips uit grootmoeders tijd. Kortom, voor lekker Hollandsch koken en elk huishoudelijk probleem – groot of klein – moet je bij de Dekselse Dames zijn.

Disciplines

Jeugd
Vakbladen